Daging Kambing Panggang Berbau
Daging kambing panggang akan berbau jika kambing hidup tidak disembelih, dilapah dengan betul serta tidak dipanggang sekurang kurangnya tiga-suku masak DAN disimpan lama sebelum dimakan. Bagi kambing frozen ia akan berbau semasa dimakan jika tidak dibekukan dengan suhu yang tepat ataupun tidak dipanggang sekurangnya tiga-suku masak DAN disimpan lama sebelum dimakan. Perhatian perlu diberikan pada bahagian leher kambing.
Daging Kambing Panggang Liat
Ini mungkin disebabkan cara yang salah memhasilkan/membuat cebisan daging sebelum dimakan. Daging kambing panggang hendaklah dihiris/slice selapis demi selapis hingga ke tulang dan bukannya dipotong/cut. Pisau yang betul perlu digunakan bagi menghiris lapisan daging dan bukannya pisau memotong. Daging kambing panggang juga akan liat jika dipanggang atau digrill dengan api yang terlalu marak.Terdapat sedikit kemungkinan kambing yang dipanggang adalah kambing yang terlalu tua, bagaimanapun ini lebih biasa terjadi jika ia dimasak (contohnya masakan kurma/kari kambing), bukannya dipanggang.
Daging Kambing Kurang Masak atau Terlampau Masak.
Daging akan kurang masak jika tiada bara yang cukup atau api terlalu kecil dan sedikit ataupun digrill terlalu jauh dari bara/api. Ini biasa juga terjadi jika ia tidak digolek dengan betul semasa dipanggang.Perhatian perlu diberikan kepada bahagian kambing yang tebal isinya seperti di leher dan pehanya. Daging kambing akan menjadi terlampau masak jika tidak digolek dengan betul semasa dipanggang, api terlalu besar dan marak ataupun dipanggang/digrill terlalu lama.
Pihak kami akan memastikan perkara diatas tidak berlaku sebelum penghantaran kepada pelanggan bagi menjaga kualiti dan nama baik syarikat. Bagaimanapun kami tidak dapat mengawal dan memastikan perkara tersebut berlaku selepas penghantaran kepada pelanggan terutamanya bagi anda yang memilih pakej self-service atau self-service dan self-panggang. Penting untuk anda memanggang, mengrill, menghiris serta memyimpan daging kambing panggang dengan cara yang betul serta tidak terlalu lama sebelum memakannya.
Daging kambing panggang akan berbau jika kambing hidup tidak disembelih, dilapah dengan betul serta tidak dipanggang sekurang kurangnya tiga-suku masak DAN disimpan lama sebelum dimakan. Bagi kambing frozen ia akan berbau semasa dimakan jika tidak dibekukan dengan suhu yang tepat ataupun tidak dipanggang sekurangnya tiga-suku masak DAN disimpan lama sebelum dimakan. Perhatian perlu diberikan pada bahagian leher kambing.
Daging Kambing Panggang Liat
Ini mungkin disebabkan cara yang salah memhasilkan/membuat cebisan daging sebelum dimakan. Daging kambing panggang hendaklah dihiris/slice selapis demi selapis hingga ke tulang dan bukannya dipotong/cut. Pisau yang betul perlu digunakan bagi menghiris lapisan daging dan bukannya pisau memotong. Daging kambing panggang juga akan liat jika dipanggang atau digrill dengan api yang terlalu marak.Terdapat sedikit kemungkinan kambing yang dipanggang adalah kambing yang terlalu tua, bagaimanapun ini lebih biasa terjadi jika ia dimasak (contohnya masakan kurma/kari kambing), bukannya dipanggang.
Daging Kambing Kurang Masak atau Terlampau Masak.
Daging akan kurang masak jika tiada bara yang cukup atau api terlalu kecil dan sedikit ataupun digrill terlalu jauh dari bara/api. Ini biasa juga terjadi jika ia tidak digolek dengan betul semasa dipanggang.Perhatian perlu diberikan kepada bahagian kambing yang tebal isinya seperti di leher dan pehanya. Daging kambing akan menjadi terlampau masak jika tidak digolek dengan betul semasa dipanggang, api terlalu besar dan marak ataupun dipanggang/digrill terlalu lama.
Pihak kami akan memastikan perkara diatas tidak berlaku sebelum penghantaran kepada pelanggan bagi menjaga kualiti dan nama baik syarikat. Bagaimanapun kami tidak dapat mengawal dan memastikan perkara tersebut berlaku selepas penghantaran kepada pelanggan terutamanya bagi anda yang memilih pakej self-service atau self-service dan self-panggang. Penting untuk anda memanggang, mengrill, menghiris serta memyimpan daging kambing panggang dengan cara yang betul serta tidak terlalu lama sebelum memakannya.
No comments:
Post a Comment