Saturday 27 September 2014

Pakej Ekonomi & Standard Dinaiktaraf TANPA Kenaikan Harga

Bagi meningkatkan kepuasan kepada para pelanggan kami serta sebagai tanda terima kasih kepada anda yang menyokong kami sepanjang tempoh 2 tahun perkhimatan kambing panggang kami beroperasi, 2 pakej popular (standard & ekonomi) telah dinaiktaraf.

Sehubungan itu berat minima kambing hidup untuk pakej standard dinaikan dari 30kg ke 33kg TANPA sebarang kenaikan harga walaupun untuk kambing aqiqah. Manakala berat maksima carcass bebiri untuk pakej ekonomi dinaikan sehingga 25kg juga dengan TANPA sebarang kenaikan harga.

Oleh itu anda berpeluang menikmati kambing panggang yang lebih besar dengan harga yang paling kompetitif di pasaran. TEMPAHLAH SEKARANG!!!


Tuesday 10 June 2014

Tempahan Untuk Majlis Berbuka Puasa & Open House Hari Raya


Tempahan dibuka untuk mendapatkan mana-mana pakej kambing panggang atau khidmat katering bagi majlis berbuka puasa dan majlis rumah terbuka hari raya. Kami menawarkan minuman berasaskan Oren percuma untuk setiap tempahan pakej kambing panggang, 27 liter minuman percuma untuk langganan full service pakej standard dan 55 liter minuman percuma untuk langganan full service pakej super dan ekonomi sepanjang musim perayaan ini. Cepat...kami hanya mampu menerima maksima 3 tempahan sahaja sehari.


Monday 5 May 2014

Penjualan Kambing Panggang Perab Frozen Pack 250gm

Ingin dihebahkan bahawa penjualan Kambing Panggang Perab frozen dalam pack seberat 250gm boleh didapati di venue berikut:

1. Kiosk Produk Tenusu
     Jabatan Perkhimatan Veterina Daerah Kuala Muda
     08000 Sungai Petani Kedah.
     (Kiosk berada di hadapan Pejabat Veterina dan Bertentangan dgn IKM SG. Petani)

2. Yakin Frozen @ D-Mart
     No 11 Jalan Shahbandar 2, Bertam Perdana
    13200 Kepala Batas Pulau Pinang

Anda boleh memilih 2 jenis perisa samada Kambing Panggang Perab Dengan Rempah Original atau Rempah BBQ dengan harga yang sama. Pack tersebut boleh terus dimasukan kedalam oven dan juga sesuai untuk microwave oven. Daging kambing tersebut telah dibasuh dan dibersihkan dengan sempurna sebelum diperab dan dipack, anda tidak perlu membersihkannya sekali lagi.



Thursday 10 April 2014

Memperkenalkan Kambing Panggang Variasi Terbaru - Kambing Panggang Berempah BBQ

Kami ingin menawarkan kepada anda citrasa variasi terbaru kambing panggang berempah - kambing panggang berempah BBQ sebagai alternatif kepada kambing panggang berempah kami yang sedia ada. Kambing panggang berempah BBQ kami diperab sekurang kurangnya semalaman dengan rempah ratus original dan beberapa paste terpilih dari sumber tumbuhan (plant-base paste). Anda sebenarnya tidak memerlukan sebarang sos lagi untuk menikmati kambing panggang berempah BBQ ini...Bagaimanapun kami tetap menawarkan kepada anda menu pakej sediada termasuk 2 sos, garlic bread dan coslo.  

Dengan ini anda boleh memilih citrasa berikut untuk tempahan majlis anda:

1. Kambing Panggang Berempah Original
2. Kambing Panggang Berempah BBQ

Sila hubungi kami untuk tempahan dan maklumat lanjut. Kami sedia menerima tempahan dimana juga lokasi anda di negeri-negeri di Semenanjung Malaysia.



Sunday 1 December 2013

Set Grill & Burner Serta Canopy Untuk Disewa

Set Grill & Burner

Kami menawarkan set lengkap grill & burner untuk anda memanggang dan menggrill kambing dengan harga serendah RM100 untuk 12 jam. Set grill & burner tersebut adalah model mudah alih (portable) yang sesuai dibawa dengan kereta dan direka khusus supaya boleh dipasang dan ditanggalkan dengan mudah dan cepat walaupun saiznya apabila dipasang penuh ialah 4 kaki panjang dan 3 kaki lebar. Ia sesuai untuk anda memanggang kambing bersaiz besar sehingga 2 ekor serentak. Selain itu anda boleh menggrill ayam, satay, sosej ataupun membakar ikan serentak disebabkan bukaan net grillnya yang besar. Harga sewaan yang ditawarkan tidak termasuk kos pengangkutan.



Gambar: Burner & Grill Set



Canopy Set

Kami juga menawarkan set canopy perbagai saiz yang dilengkapi dengan kipas dan lampu berserta dengan meja dan kerusi untuk majlis anda. Anda boleh meminta supaya meja/alas meja serta kerusi disusun terus selepas canopy dihantar dan dipasang oleh pihak kami dilokasi majlis anda.



Gambar: Canopy Pelbagai Saiz

Monday 28 October 2013

Daging Kambing Panggang Berbau, Liat, Kurang Masak atau Terlampau Masak

Daging Kambing Panggang Berbau

Daging kambing panggang akan berbau jika kambing hidup tidak disembelih, dilapah dengan betul serta tidak dipanggang sekurang kurangnya tiga-suku masak DAN disimpan lama sebelum dimakan. Bagi kambing frozen ia akan berbau semasa dimakan jika tidak dibekukan dengan suhu yang tepat ataupun tidak dipanggang sekurangnya tiga-suku masak DAN disimpan lama sebelum dimakan. Perhatian perlu diberikan pada bahagian leher kambing.


Daging Kambing Panggang Liat

Ini mungkin disebabkan cara yang salah memhasilkan/membuat cebisan daging sebelum dimakan. Daging kambing panggang hendaklah dihiris/slice selapis demi selapis hingga ke tulang dan bukannya dipotong/cut. Pisau yang betul perlu digunakan bagi menghiris lapisan daging dan bukannya pisau memotong. Daging kambing panggang juga akan liat jika dipanggang atau digrill dengan api yang terlalu marak.Terdapat sedikit kemungkinan kambing yang dipanggang adalah kambing yang terlalu tua, bagaimanapun ini lebih biasa terjadi jika ia dimasak (contohnya masakan kurma/kari kambing), bukannya dipanggang.


Daging Kambing Kurang Masak atau Terlampau Masak.

Daging akan kurang masak jika tiada bara yang cukup atau api terlalu kecil dan sedikit ataupun digrill terlalu jauh dari bara/api. Ini biasa juga terjadi jika ia tidak digolek dengan betul semasa dipanggang.Perhatian perlu diberikan kepada bahagian kambing yang tebal isinya seperti di leher dan pehanya. Daging kambing akan menjadi terlampau masak jika tidak digolek dengan betul semasa dipanggang, api terlalu besar dan marak ataupun dipanggang/digrill terlalu lama.


Pihak kami akan memastikan perkara diatas tidak berlaku sebelum penghantaran kepada pelanggan bagi menjaga kualiti dan nama baik syarikat. Bagaimanapun kami tidak dapat mengawal dan memastikan perkara tersebut berlaku selepas penghantaran kepada pelanggan terutamanya bagi anda yang memilih pakej self-service atau self-service dan self-panggang. Penting untuk anda memanggang, mengrill, menghiris serta memyimpan daging kambing panggang dengan cara yang betul serta tidak terlalu lama sebelum memakannya.



Menjawab Persoalan Mengenai Pakej Kambing Panggang

Disini saya ingin highlight dan menerangkan beberapa persoalan sebagai panduan serta penjernihan supaya memudahkan pelanggan dan bakal pelanggan saya mendapat maklumat yang betul serta tepat disamping memperolehi produk dan khimat yang terbaik.

Apakah yang dimaksudkan Pakej Full Service ?

Pakej ini ditawarkan kepada pelanggan saya meliputi khidmat penuh dari penyedian kambing, pemprosesan, memerap, memanggang, pembungkusan, memanggang semula dan grill ditempat pelanggan, menghiris kambing panggang dan serving. Segala kelengkapan seperti set burner, plate, spoon, folk dan tissue disertakan oleh pihak saya. Pakej ini meliputi juga khidmat pembersihan sampah/site cleaning yang bersangkutan dengan kambing panggang ditempat pelanggan.

Bagaimana pula dengan Pakej Self-Service ?

Kami akan menyediakan kambing, memerap dan memanggang untuk anda dan terus menghantar kambing kepada anda disamping sos, roti/kentang dan coslo. Kami TIDAK akan berada dilokasi anda untuk grill semula kambing panggang dan serve kepada tetamu anda. Menjadi kebiasaan pelanggan akan memotong dan grill semula hirisan kambing diatas set berbeku mini dengan arang kayu atau pun terus menggunakan oven bagi menikmati keenakan kambing panggang yang sebenar. Anda akan mendapat penjimatan dari membayar kos untuk pihak saya menyediakan petugas ditempat anda.

Pakej Self Service dan Self Panggang

Bagi pakej ini kami hanya akan menyediakan kambing, memerap semalam atau sekurang kurangnya 6 jam, menbungkus sebelum menghantar kepada anda bersama sos, roti/kentang dan coslo. Anda perlu memanggang sendiri kambing tersebut, menghiris dan mengrill mana yang perlu daging kambing sebelum menghidangkannya kepada tetamu anda. Kami tidak mensyorkan pakej ini kepada pelanggan yang tidak biasa memanggang kambing kerana memanggang kambing memerlukan masa 4-6 jam, kami tidak mempraktiskan amalan merebus atau mengukus kambing sebelum memanggang untuk pakej ini atau mana-mana pakej yang lain. Oleh itu kemahiran serta bahan api yang agak banyak dan proses yang jauh lebih rumit perlu untuk mendapat kambing panggang yang sempurna dan sedap berbanding memanggang ayam atau membakar ikan. Bagaimanpun pakej ini adalah yang termurah serta menjimatkan dari pihak kami.